home

|

wat is replace-me

|

over ons

|

bemiddelaars

|

zorgorganisaties

|

inloggen & registreren

 

Voor zorgorganisaties

In een hectische zorgmarkt hebben uw planners vaak een hele taak aan het inplannen van alle diensten. Om nog maar te zwijgen van het opvullen van gaten rondom ziekmeldingen, etc. Tevens kent de arbeidsmarkt een krapte van gekwalificeerd zorgpersoneel.

Veel zorgorganisaties maken om bovenstaande redenen (veel) gebruik van zorg ZZP-ers, al dan niet via een bemiddelaar of direct via de ondernemer zelf. In dit vakgebied vindt veel communicatie over en weer plaats tussen organisaties, bemiddelaars en zorgondernemers. Dat gaat niet altijd even soepel en een verschil in belangen, benadering en bereikbaarheid kan voor misverstanden zorgen.

Het zal niet de eerste keer zijn dat er onverwachts een andere ZZP-er zich aanmeld bij de teamleider dan dat er op de planning stond? Of misschien kwam de ZZP-er helemaal niet opdagen omdat een afmelding niet goed was geregeld of was doorgekomen?

Waarom Replace-Me ook voor uw belangrijk is

Replace-Me is een systeem dat zich richt op ZZP-ers in de zorg en secundair op de bemiddelaars waar deze eventueel mee samenwerken. In mindere mate richt de communicatie zich op u als zorgorganisatie, maar dat betekent niet dat u geen partij bent in deze driehoek: U bent misschien zelfs wel de belangrijkste partij!

Doordat Replace-Me zorgondernemers motiveert en stuurt om zelf hun vervanging te regelen, gebeuren er een paar zaken in uw belang:

  • U hoeft het niet meer te doen. Uw planners worden ontlast;
  • De ondernemer draagt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de vervanger;
  • U loopt minder risico voor onaangename verrassingen (zie hieronder).

Wist u dat een zorgondernemer zelf verplicht is om vervanging te regelen? Als zij dat niet doen en zich hiervoor afhankelijk maken van bemiddelaars of zorgorganisaties die dit soort zaken regelen, kan en zal de belastingdienst deze mensen minder snel aanmerken als ondernemer. Als dat gebeurt zal de belastingdienst deze persoon aanmerken als "verkapt in loondienst" en krijgt u de rekening gepresenteerd om uw werkgeversdeel te betalen.

De kwaliteit voor uw zorgvragers staat voorop

Vanuit het fundament is Replace-Me gebouwd om de zorgondernemer te ondersteunen bij het vergewissen van de juiste kwaliteit van zijn/haar vervanger. U kunt er dus vanuit gaan dat een gebruiker van Replace-Me hiervoor alles tools voor handen heeft gehad tijdens het regelen van de vervangingen dat u, ondanks dat uw originele ondernemer niet zal komen, een kwalitatief gelijkwaardige vervanger krijgt.

De methodiek waarop Replace-Me dit doet heeft ervoor gezorgd dat KIWA, Mijn Keurmerk, een abonnement bij Replace-Me als correct heeft aangemerkt. Zie https://www.replace-me.nl/replace-me-goedgekeurd-kiwa-mijnkeurmerk voor meer informatie.

Waar komt u in aanraking met Replace-Me?

Er zijn twee manieren waarop u in contact komt in het werkveld met Replace-Me.

Notificatie email
Allereerst kunnen uw planners een email ontvangen waarin een vervanging wordt aangegeven. Deze berichten worden automatisch verzonden door ons systeem als een zorgondernemer via Replace-Me een vervanger heeft geregeld voor een dienst/opdracht bij uw organisatie. Uw medewerker hoeven dit dan alleen nog aan te passen in de planning.
Let daarbij wel op dat onze berichten niet in uw spamfilters blijven hangen.

Verzoek tot toevoeging
Ook kan het zijn dat wij, of een bemiddelaar of zorgondernemer, u vraagt om de gegevens van uw planbureau. Wij voegen regelmatig nieuwe organisaties toe en om het juiste emailadres voor notificatie emails van uw organisatie te gebruiken, nemen wij of onze contacten daarin weleens een pro-actieve houding aan. Wij benaderen u dan actief om te vragen naar het emailadres van uw planbureau('s), zodat we uw organisatie ook kunnen opnemen in de lijsten van Replace-Me waaruit de zorgondernemers kunnen kiezen.

Hoe kunt u ons helpen?

Tot slot hopen wij natuurlijk dat ook u de waarde inziet van Replace-Me en dat u uw zorgondernemers gaat motiveren om gebruik te maken van dit vervangingsportaal. Hoe breder deze methodiek wordt gedragen, hoe meer we allemaal af komen van de warrige communicatiestructuren en hoe beter de verantwoordelijkheden worden gelegd bij diegene die deze verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk horen te dragen.

Sitemap


Algemene voorwaarden


Privacy Statement


KIWA - Mijn keurmerk


Ik mis iets


Contract controle


Actiepunten


Contact