home

|

wat is replace-me

|

over ons

|

bemiddelaars

|

zorgorganisaties

|

inloggen & registreren

 

Replace-Me goedgekeurd voor Mijn Keurmerk van Kiwa

De meerwaarde van het correct regelen van vervanging wordt onderstreept door meerdere partijen, zoals Kiwa, NEN (HKZ), vele bemiddelaars en indirect ook de belastingdienst. Daarom is erkenning voor de meerwaarde van Replace-Me ook een belangrijke stap in onze de verdere ontwikkeling.

We zijn dan ook erg blij dat we bekend kunnen maken dat een abonnement op Replace-Me, en het juiste gebruik van dit middel, vanaf oktober 2020 door Kiwa is goedgekeurd.

Meer informatie over "Mijn keurmerk" vind je op www.mijnkeurmerk.nl.

Wat betekent dat voor jou als ZZP-er?

Als ZZP-er in de zorg rust er een steeds grotere druk op jou als ondernemer om te voldoen aan bepaalde kwaliteit. Dat kan je natuurlijk helemaal zelf regelen, maar er zijn ook er zijn ook standaarden op de markt die je daar bij kunnen helpen. "Mijn keurmerk" van Kiwa is een van meest besproken en gehanteerde kwaliteitsstandaarden op de markt. Er zijn vele bemiddelaars, zorgorganisaties en collega ZZP-ers die er waarde aan hechten als je kunt aantonen dat je voldoet aan dit keurmerk van Kiwa.

Een van de factoren om aan dit keurmerk te kunnen voldoen is het correct regelen en vergewissen van de kwaliteit van je vervanging. Dat kan natuurlijk op diverse manieren, de ene beter dan de andere. Vanaf nu kan dat ook met behulp van Replace-Me.

Wat moet je daarvoor doen?

Stap 1:
Allereerst moet je natuurlijk een abonnement hebben bij Replace-Me. Dat kan in een maand- of jaarvorm. Wij bepalen natuurlijk niet de looptijd voor jou, maar het is verstandig om een jaarabonnement af te nemen als je een "Mijn keurmerk" audittraject in gaat. De auditor kijkt namelijk ook naar de periode waarvoor je de zaken hebt geregeld.

Stap 2:
Als Kiwa vraagt hoe je je vervanging hebt geregeld, download je de Replace-Me verklaring onder je account en teken deze. De verklaring zou voor de auditor voldoende bewijs moeten zijn van het voldoen aan de vervangingsplicht.

Stap 3:
Als je reeds een vervanging hebt geregeld via Replace-Me, dan kan je daarvan ook een vervangingsovereenkomst downloaden op het dashboard. Om het echt helemaal af te maken kan je deze vervangingsovereenkomst ook tonen aan de auditor.

Contract controle

Tot slot hebben we nog een stapje extra gedaan bij Replace-Me. Formeel gezien moeten vervangingsovereenkomsten namelijk getekend zijn met een (ouderwetse) handtekening. Maar de praktijk leert dat dit niet altijd handig of mogelijk is. Daarom zijn onze contracten 'ondertekend' met een uniek code van zowel de aanvrager als de vervanger. In combinatie met het contractnummer kan een instantie, zoals Kiwa, het bestaan en de gekoppelde accounts (aanvrager en vervanger) controleren met een daarvoor speciaal gemaakte tool op onze site.
Deze controle geeft geen prive gegevens vrij van de partijen, maar geeft aan of deze gegevens in orde zijn op basis van de opgegeven unieke nummers.

Wil je het zelf eens proberen? Je vindt de contract controle hier.

Sitemap


Algemene voorwaarden


Privacy Statement


KIWA - Mijn keurmerk


Ik mis iets


Contract controle


Actiepunten


Contact